UltraWide

Är Ultrawide framtiden?

Publicerad 26. okt 2021 13:28, uppdaterad 11. nov 2021 16:13

Många arbetar idag framför två eller kanske till och med tre skärmar. Men är detta verkligen optimalt? Det var coolt när det kom, möjligheten att arbeta framför flera skärmar från en och samma dator. Men nu är det återigen en skärm som gäller. Ultrawide-skärmarna är inte bara häftiga de ger också en förbättrad arbetsro med allt samlat på en och samma skärm.

Varför Ultrawide?

Den traditionella PC-skärmen har formatet 16:19 medan Ultrawide-skärmen kommer i storleksformatet 21:9 vilket ger en äkta biokänsla. En ultrawide-särm har ofta en böjd (curved) form, vilket gör att ögonen inte behöver ändra fokus när de förflyttar sig från mitten till hörnet av skärmen. Med en ultrabred skärm kan du dessutom ha flera programfönster, som Excel eller Word öppna samtidigt bredvid varandra.

Fördelar med Ultrawide

Det finns många anledningar till att man ska välja en ultrawide-skärm framför två eller tre skärmar. Man får en prydligare arbetsyta och man sparar antagligen pengar då en skärm oftast är billigare än två. Det går att ansluta två enheter till samma skärm tex en PC och en Mac och det går att ha två programfönster öppna samtidigt exempelvis Excel.

Om skärmen är böjd ger detta samma avstånd från ögonen till skärmen överallt vilket skyddar ögon, nacke och rygg. Detta gör att man kan arbeta mer effektivt. Det ser också snyggt ut och ger en riktig wow-effekt!

Hur stor ska skärmen vara?

En av de största böjda skärmarna på marknaden idag är den prisbelönta, superbreda, 49-tummaren från Philips. (se nedan) Den mäter hela 1,2 meter. Den kanske är lite för stor för de flesta, men om du vill få med alla fördelar med att ha en böjd skärm bör du åtminstone inte understiga 30".

 

En jämförelse som kan illustrera detta är; En 34” utrawide-skärm motsvarar två 24” skärmar medan en 49” ultrawide-skärm motsvarar två vanliga 27”.

Vi har ett stort utbud

Itegra distribuerar bildskärmar från en mängd olika tillverkare - Samsung, Philips, AOC och Huawei. Stora ledande tillverkare med ett brett spektra av modeller. Vi har också ett brett utbud med skärmar från bland annat Asus, Lenovo,  LG, HP och BenQ. Alla erbjuder idag breda skärmar från 30” och uppåt.

Är du återförsäljare? Bli kund, registrera dig i dag – och ta del av vårt stora sortiment.