Ergonomi

Allt för en bättre ergonomi

Publicerad 27. okt 2021 15:58, uppdaterad 16. nov 2021 10:17

För att undvika negativa effekter som kan uppstå av mycket stillasittande och datoranvändande är det bra att tänka förebyggande genom att använda anpassade ergonomiska produkter. Kiropraktor Ole Christian Kvammen säger "om du kan sitta en hel arbetsdag utan att bli trött eller få ont i musklerna, då har du en bra kontorsergonomi".

Obehag av stillasittande

De flesta av oss har upplevt smärtor och obehag efter att under många timmar suttit med arbete framför datorn. En ergonomisk arbetsplats är väsentlig när man ska försöka undvika belastningsskador och smärta. Genom en genomtänkt arbetsplats kan man undvika en hel del problem. Musen har en väsentlig del i detta. Både Contour och Evoluent gör produkter som utgår från arbetet med musen.  Den ena med sin Rollermouse och de andra men sin patenterade vertikala mus. Den patenterade formen på mössen från Evoluent stödjer handen i en fullt upprätt handslags-position och gör att du slipper vrida underarmen.

Kontorsstolar och fler ergonomiska möbler

Kroppen är ömtålig och vi behöver även en bekväm och ergonomisk stol för att arbetsplatsen ska vara optimal. Kontorsstolar bör vara dynamiska och anpassa sig efter sittställning och rörelser. Och då vi har olika preferenser är det viktigt med valmöjligheter, med eller utan armstöd, justerbara ryggstöd eller nackstöd. Att kunna anpassa höjd på skrivbordet är också något som underlättar inställningar och bekvämlighet. Vi har ett stort utbud av kontorsmöbler från bland annat Kenson och vårt eget varumärke iiglo, vilka inte bara är ergonomiskt utformade utan även prisvärda och snygga.

Glöm inte hemmakontoret

Det är också viktigt att vi inte glömmer hemmakontoret. Det är många som fortfarande sitter på hemmakontor, och hemmakontoret blir nog, som många förutspår, en mycket större del av arbetsvardagen framöver. Det är därför viktigt att investera i ergonomiska lösningar både till kontor och hemmakontor.

Vi har ett stort utbud

Itegra distribuerar ergonomiska produkter från flera tillverkare så som Contour, Evoluent och Kenson.

Är du återförsäljare? Bli kund, registrera dig i dag – och ta del av vårt stora sortiment.