Som kund hos Itegra får du tillgång till vårt breda sortiment och marknadens effektivaste lagersystem. Vi erbjuder effektiva leveranser med vårt helautomatiserade plocksystem AUTOSTORE.

Modernt lagersystem

Vårt lager är beläget i Sandefjord. Här kör 75 självstyrda robotar runt i ett enormt rutnät tätt upp under taket. När en beställning kommer hämtar roboten en specialanpassad låda som innehåller produkten och levererar den till plockstationen. Detta innebär att en lageransätlld kan hantera upp emot 320 varor i timmen i intensiva perioder. Nästa ingen annan i Europa har klarat att uppnå samma nivå av automatisering som oss med detta systemet. Resultaten talar för sig själv. Det kan ta endast två timmar från en order blir lagd i webbshopen till varan är färdigpaketerad och lagd i en bil påväg till kunden.

Självstyrda robotar 

Utbyggningen av lagret började redan 2007. Därefter har vi byggt ut lagret i flera omgångar. Lagret hanterar nu drygt 11 000 beställningar varje dag. Med Autostore behöver man inte springa runt och plocka varor från hyllorna, de kommer sända till dig. Det säger sig själv att detta är mer effektivt. Alla varor är dock inte placerade i Autostore.

75 självstyrda robotar kör runt på ett enormt rutnät som ligger tätt uppe under taket. När en beställning kommer hämtar roboten en specialanpassad låda med produkten som den levererar till plockstationen. Istället för att den anställde samlar ihop varorna kommer de till honom eller henne. Där plockar lagermedarbetaren ur varan och kontrollerar att ordern är komplett innan den sänds till transport. Kapaciteten går såklart kraftigt upp under högsäsong. Då hanterar vi över 20 000 beställningar om dagen.

 

YouTube Video -

Detta händer när du trycker på "Köp" hos Itegra.

1. Ordern kontrolleras mot lagersaldot. 

2. Beställningen sänds elektroniskt till lagersystemet.

3. Robotar plockar fram varan i lagret och transporterar den till paketeringsområdet.

4. Ordern packas av en lageranställd och läggs till utförsändelse. 

5. Varan körs ut från lagret till kunden.

Rätt varor i rätt tid

Vi har inte bara byggt ut lagret , vi har också slagit ihop det med ett annat intilliggande lager under de senaste åren, så det satsas i Sandefjord. I tillägg har sällskapet en egen utvecklingsavdelning som bland annat jobbar med att göra logistiken ännu bättre. Vi jobbar mycket med att plocka riktiga varor i rätt tid. Om det till exempel går en bil till Sverige vid en viss tidpunkt, ser vi till att prioritera alla varor som ska dit timmarna före. Målet är att hela tiden kunna öka varusortimentet utan att det sker på bekostning av leveranstid.