Skräddarsy datorn

Skräddarsy datorn efter din kunds behov

Publicerad 26. okt 2021 15:30, uppdaterad 12. nov 2021 13:31

Skräddarsydda datorer är till för alla typer av kunder. Både gamern och den anställde behöver en dator efter just dennes behov. Det går att spara både tid och pengar på detta.

Spara pengar

När det gäller CPU, minne och grafikkort finns det stora skillnader i pris och prestanda, därför är det smart att inte köpa sådant som man inte har användning för. En av de många fördelarna med en skräddarsydd dator är att man endast betalar för de komponenter som man behöver.

De flesta datorer som Itegra och Komplett Group bygger kostar under 20 000 men det händer att vi får beställningar på riktigt kraftfulla datorer. Vi har tex levererat en av Norges dyraste datorer till en kommun i mellersta Norge. Den skulle användas till att skapa 3D-modeller av flygfoton till kommunens databas. Priset landade på ca 156 000 norska kronor. Tidigare lade kommunen 12 dagar på processen, nu kunde de göra samma sak på en dag. Tänk de besparingarna.

Och enligt forskning från Gartner utgör prislappen endast 20% av kostnaden på en anställds dator under dess livslängd. Det mesta går till teknisk support, underhåll och förlorad arbetstid. Så ser man till att man är rätt utrustad, anpassad för just sina arbetsuppgifter, går det att spara en slant.

Dyrast inte alltid bäst

Det bästa valet behöver inte vara det dyraste. Någon som ska använda datorn mest för e-post behöver ingen hög prestanda. Den som sitter med stora kalkylblad dagarna i ända behöver en dator med bra internminne och en bra processor för att klara detta. Om någon arbetar med film eller med grafisk produktion behöver man kanske mer kraft och större lagringsutrymme. Behoven varierar vilket gör skräddarsydda datorer så bra.

Leveranstid och garanti

Det finns många leverantörer som erbjuder skräddarsydda datorer. Se bland annat på leveranstid för att se var den byggs och vilken kvalitet du kan förvänta dig. För oss på Itegra är produktionstiden 4-6 dagar från att du beställer till att du får datorn, förutsatt att alla komponenter finns i lager. Vi bygger omkring 40 000 datorer inom loppet av ett år och testar dem grundligt, så att de är färdiga att användas så snart de packats upp. De byggs i Sandefjord, Norge, och våra experter har noga satt ihop konfigurationsmöjligheter som vi vet är kompatibla.

Något av hemligheten bakom de stora valmöjligheterna är ett långt samarbete med våra komponentproducenter och ett ständigt testande för att hitta kompatibla komponenter med bra prestanda och driftsäkerhet. Detta samarbete gör också att vi tidigt får tillgång till ny maskinvara. Vi kan då stresstesta och kompatibilitetskontrollera nya komponenter i god tid före de kommer ut på marknaden. Du kan tryggt byta och lägga till komponenter och veta att allt fungerar bra tillsammans och att all hårdvara täcks av 3 års garanti.

Är du återförsäljare och intresserad av att köpa våra skräddarsydda datorer? Bli kund, registrera dig i dag – och ta del av vårt stora sortiment.